Originální vánoční dobroty

Pro 16, 2011 | Jídlo

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Říká se pokoj lidem dobré vůle, ale co si budeme povídat, děti ve Vánocích vidí dárky a my dospělí také ještě i dobré jídlo a pití. Rok, co rok se lidé v kuchyních celého světa snaží vytvořit ty nejchutnější pokrmy. A my pro vás máme hned několik receptů na skutečně luxusní vánoční pochoutky.

Vánoční Baileys dort

Co budete potřebovat:

  • 100 gramů másla
  • 250 gramů rozdrcených BEBE sušenek anebo sucharů
  • 600 gramů tvarohu nebo mascarpone
  • 25 ml Baileys
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 300 ml šlehačky
  • 100 gramů hoblin strouhané hořké čokolády

Na ozdobu:

  • 200 ml šlehačky
  • Sypké holandské kakao

Postup:

  1. Nejprve rozpusťte máslo, do kterého pak vysypte rozdrcené sušenky a pořádně promíchejte, aby pořádně nasákly tuk.
  2. Takto nasáklé sušenky sejměte z ohně a dejte vychladnout, a pak dejte ještě alespoň na jednu hodinu do lednice.
  3. Mezitím si připravte náplň a to tak, že vyšleháte šlehačku, do které opatrně vmícháte tvaroh a cukr. Nakonec do krému přidejte i čokoládové hobliny a Baileys.
  4. Jako poslední přísadu přidejte právě vychlazené máslové sušenky.
  5. Krémem naplňte dortovou formu a ještě jej uložte minimálně na dvě hodiny do lednice.
  6. Před servírováním jej ozdobte vyšlehanou šlehačkou a posypte kakaem.

Francouzské Martini

Tento koktejl se připravuje nejvíce ve Francii.

Co budete potřebovat:

  • 50 ml vodky
  • 15 ml malinového likéru
  • 35 ml ananasové Šťávy
  • Led
  • Šejkr
  • Vychlazené sklenice Martini

Postup:

  1. Do šejkru vložte led.
  2. Následně pak do šejkru přidejte vodku, likér a ananasovou šťávu a pořádně promíchejte.
  3. Koktejl pak následně proceďte do martini sklenice.

Horká čokoláda

Co budete potřebovat:

  • Jeden vanilkový lusk
  • Jedna celá skořice
  • 1 litr mléka
  • 150 gramů hořké čokolády nasekané na malé kousky
  • Cukr podle vlastní chuti
  • Čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Postup:

  1. Do rendlíku s litrem mléka vložte jeden vanilkový lusk a skořici a přiveďte k varu.
  2. Pak rendlík stáhněte z ohně a vložte nasekanou čokoládu.
  3. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
  4. Pak mléko vyšlehejte do pěny a podle chuti oslaďte.
  5. Nakonec můžete poprášit trochou muškátového oříšku.

 

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *