Vánoce jsou svátky klidu a míru. Říká se pokoj lidem dobré vůle, ale co si budeme povídat, děti ve Vánocích vidí dárky a my dospělí také ještě i dobré jídlo a pití. Rok, co rok se lidé v kuchyních celého světa snaží vytvořit ty nejchutnější pokrmy. A my pro vás máme hned několik receptů na skutečně luxusní vánoční pochoutky.
Vánoční Baileys dort
Co budete potřebovat:
- 100 gramů másla
- 250 gramů rozdrcených BEBE sušenek anebo sucharů
- 600 gramů tvarohu nebo mascarpone
- 25 ml Baileys
- 100 gramů moučkového cukru
- 300 ml šlehačky
- 100 gramů hoblin strouhané hořké čokolády
Na ozdobu:
- 200 ml šlehačky
- Sypké holandské kakao
Postup:
- Nejprve rozpusťte máslo, do kterého pak vysypte rozdrcené sušenky a pořádně promíchejte, aby pořádně nasákly tuk.
- Takto nasáklé sušenky sejměte z ohně a dejte vychladnout, a pak dejte ještě alespoň na jednu hodinu do lednice.
- Mezitím si připravte náplň a to tak, že vyšleháte šlehačku, do které opatrně vmícháte tvaroh a cukr. Nakonec do krému přidejte i čokoládové hobliny a Baileys.
- Jako poslední přísadu přidejte právě vychlazené máslové sušenky.
- Krémem naplňte dortovou formu a ještě jej uložte minimálně na dvě hodiny do lednice.
- Před servírováním jej ozdobte vyšlehanou šlehačkou a posypte kakaem.
Francouzské Martini
Tento koktejl se připravuje nejvíce ve Francii.
Co budete potřebovat:
- 50 ml vodky
- 15 ml malinového likéru
- 35 ml ananasové Šťávy
- Led
- Šejkr
- Vychlazené sklenice Martini
Postup:
- Do šejkru vložte led.
- Následně pak do šejkru přidejte vodku, likér a ananasovou šťávu a pořádně promíchejte.
- Koktejl pak následně proceďte do martini sklenice.
Horká čokoláda
Co budete potřebovat:
- Jeden vanilkový lusk
- Jedna celá skořice
- 1 litr mléka
- 150 gramů hořké čokolády nasekané na malé kousky
- Cukr podle vlastní chuti
- Čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
Postup:
- Do rendlíku s litrem mléka vložte jeden vanilkový lusk a skořici a přiveďte k varu.
- Pak rendlík stáhněte z ohně a vložte nasekanou čokoládu.
- Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Pak mléko vyšlehejte do pěny a podle chuti oslaďte.
- Nakonec můžete poprášit trochou muškátového oříšku.
0 komentáøù