Chcete připravit své drahé polovičce toho nejromantičtějšího Valentýna? Vzpomeňte si na staletími prověřené pořekadlo, cesta k srdci vede skrze žaludek. Připravte své lásce jedinečný gurmánský zážitek. Zapomeňte pro letošní rok na návštěvu restaurací a nechte se inspirovat italskou kuchyní.
Italské sýrové kuličky
Co budete potřebovat:
• 250 gramů sýru ricotta
• 80 gramů strouhaného parmezánu
• Sůl podle chuti
• Mletý pepř
• Strouhanka
• 1 – 2 vejce
Postup práce:
1. Prosejte ricottu do mísy.
2. Přidejte parmazán.
3. Dále do mísy dejte sůl, pepř vejce a strouhanku.
4. Pořádně smíchejte a propracujte.
5. Vytvarujte malé kuličky.
6. Vložte kuličky na pánev spolu s dvěma šálky vody, petrželkou a olejem.
7. Vařte na mírném ohni pod poklicí, dokud se voda nevyvaří a nezůstane pouze omastek.
8. Podávejte horké.
Vepřové kousky
Co budete potřebovat:
• 700 gramů na plátky nakrájené kýty
• Šálek oleje
• 80 gramů parmezánu
• 100 gramů strouhanky
• 2 stroužky česneku
• Mletý pepř
• Sůl
Postup práce:
1. Maso nakrájejte na nudličky.
2. Vložte kousky masa marinovat do misky s olejem, česnekem, solí a pepřem.
3. Do druhé misky nastrouhejte parmezán, k němuž přidejte strouhanku.
4. Marinované kousky pak obalte ve směsi.
5. Obalené maso napíchněte vedle sebe na špejli.
6. Špejli vložte na pečící papír a vložte do předem vyhřáté trouby a nechte péct na 220 stupňů asi 15 – 20 minut.
7. Servírujte s pečenými brambory, salátem, případně pečivem.
Čokoládové suflé
Co budete potřebovat:
• 100 gramů tmavé minimálně 50% čokolády
• 100 gramů cukru moučka
• 30 gramů kakaa
• 60 gramů másla
• 2 žloutky
• 4 vaječné bílky
• 50 gramů moučkového cukru
Postup práce:
1. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu spolu s máslem a dobře promíchejte.
2. Prosejte kakao přes cedník.
3. Přimíchejte žloutky.
4. Zahřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
5. Bílky s cukrem vyšlehejte do sněhu.
6. Sníh vmíchejte do čokolády a nalijte směs do misek na suflé.
7. Posypte moučkovým cukrem a dejte péct v troubě 10 minut.
8. Suflé má být uprostřed tekuté.
9. Můžete podávat se zmrzlinou.
Foto: Pixmac.cz
0 komentáøù