Lynchburská jablíčka

Bře 30, 2012 | Jídlo

Hledáte nějaký neotřelý recept na nedělní sladkost? Nám na první pohled padl do oka dezert s kouřovou vůní Tennessee Whiskey Jack Daniel´s. Že podle vás nejde tvrdý alkohol s lehkým, šťavnatým dezertem dohromady? Tak to se pletete, lynchburská jablíčka se vám rozplynou na jazyku tak rychle, že hned poběžíte dělat další.

 

Suroviny (na cca 5 porcí):
3 polévkové lžíce másla
6 oloupaných jablek
½ hrnku cukru
1/3 hrnku Jack Daniel’s Whiskey

Rozpustíme máslo, 5 minut na něm opékáme oloupaná nakrájená jablka. Přidáme cukr a whiskey a vaříme do zhoustnutí. Podáváme teplé, zdobíme oblíbeným čerstvým ovocem.

 

Foto: Jack Daniel´s