Udělejte z grilování zážitek

Kvě 28, 2012 | Jídlo, Životní styl

Když se řekne grilování, většina z nás si představí dozlatova vypečený steak nebo kuře. Jenže zahraniční vlivy se projevují i v české gastronomii, a tak jsme se dočkali grilovacích lahůdek, nad kterými se sbíhají sliny i zarytým masožravcům. Už jste ochutnali grilovaný ananas, banán nebo plesnivý sýr?

 

Grilované ovoce je výbornou tečkou za opečenými masy všech druhů. Jeho příprava je snadná, rychla a lahodná, my doporučujeme vyzkoušet grilovaný ananas nebo banán.

 

Grilovaný ananas

Nakyslá chuť šťavnatého ananasu ke grilování přímo vybízí. Kupte si dobře vyzrálý plod, který oloupejte, nakrájejte na silnější plátky a zbavte tvrdého středu. Grilujte do změknutí a přitom potírejte medem. Pro ananas je skvělý elektrický gril. Opeče se na něm totiž stejnoměrně z obou stran, příprava je tak jednodušší a rychlejší.

 

Grilovaný banán s medem a skořicí

I když se to možná nezdá, grilovaný, pečený nebo smažený banán má hodně dlouhou historii. Hodně zasytí, proto si na něj nechte dostatek místa v břiše. Příprava na grilu je vhodnější v alobalu, protože banán obsahuje hodně vody a mohl by se vám bez obalu rozpadnout. Nejprve si připravte z medu, skořice, kapky rumu a citrónové šťávy marinádu. V té obalte celé banány (velké plody můžete přepůlit) a nechte chvilku odpočinout. Mezi tím si připravte větší kousky alobalu, potřete je máslem a vložte do nich naložené banány. Volně zabalte tak, aby ovoce mohlo dýchat, ale přitom nevyteklo a položte na gril. Pečte zhruba deset minut a pak podávejte.

 

Plesnivý sýr z grilu

Možná vás minula mánie grilovaných hermelínů, která loni zaplavila naši zemi. Pak ani nevíte, o jakou dobrotu jste přišli. Gril sýr neuvěřitelně ovoní a ten se pak doslova rozplývá na jazyku.

Na přípravu grilovaného sýra budete potřebovat hermelín, koření na grilovaný sýr, olej, trochu drcených chilli papriček nebo chilli pasty a alobal. Koření s chilli a olejem smíchejte dohromady, směsí potřete ze všech stran sýr a zabalte pevně do alobalu. Pečte do změknutí sýra (poznáte při lehkém zatlačení na alobal) zhruba 10 minut. Podávejte s čerstvým pečivem a česnekovým dipem.

 

 

 

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *