Vyrobte si osvěžující domácí limonády. Ze zázvoru, okurky nebo granátového jablka

Srp 29, 2016 | Jídlo, Životní styl

Během letních dní vás kromě koupání dokážou perfektně osvěžit domácí limonády ze zeleniny či ovoce. Proč jsou tak skvělé? Víte přesně, co obsahují a navíc výtečně chutnají.

Přinášíme vám několik tipů, které limonády vám zaručí to nejlepší letní osvěžení.

Okurkové osvěžení

Budete potřebovat: 1 salátovou okurku, citron, třtinový cukr, mátu, zázvor

Jak na to: salátovou okurku rozmixujte v míse a vymačkejte do ní šťávu z jednoho menšího citronu. Přihoďte několik mátových lístků a nastrouhejte zázvor. Následně zalijte studenou vodou a je hotovo. Třtinový cukr můžete vyměnit za med.

Zázvorová limonáda

Budete potřebovat: ¾ litru minerální nebo vychlazené vody, limetku, třtinový cukr, 150 g zázvoru (nastrouhaného), ¼ litru vřelé vody, led

Jak na to: zázvorovou limonádu připravíte nastrouháním zázvoru, který následně zalijete čtvrt litrem vřelé vody. Poté necháte zázvor asi 10 – 15 min vyluhovat, přecedíte a počkáte, až vychladne. Přidáte studenou vodu, dosladíte třtinovým cukrem nebo medem a vymačkáte šťávu z limetky. Nakonec vhoďte ledové kostky a zázvorové osvěžení je na světě.

Granátové jablko a pomeranč

Budete potřebovat: 1 litr sodovky, půlku většího pomeranče nebo 1 menší, 2 granátová jablka, citron, třtinový cukr, ledové kostky

Jak na to: o něco exotičtější limonádu si můžete vyrobit s pomocí granátového jablka a pomeranče. Nejdříve odšťavněte granátové jablko i pomeranč, přidejte šťávu z citronu. Přilijte studenou vodu a oslaďte třtinovým cukrem. Nakonec vhoďte několik ledových kostek.

Limonáda z jablek

Budete potřebovat: 3 zelená jablka, limetku, třtinový cukr, 2 – 3 lžíce jablečného sirupu, lístky šalvěje, kostky ledu

Jak na to: omytá, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájejte na kostičky. Poté omyjte limetku a nakrájejte ji na plátky. Smíchejte spolu s třtinovým cukrem, šalvějovými lístky, jablečným sirupem a zalijte studenou vodou. Na závěr vhoďte několik ledových kostek.

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *