3 jednoduché silvestrovské recepty

Pro 27, 2017 | Jídlo, Životní styl

Už máte rozmyšlené, jak strávíte poslední den v roce? Pokud jste se rozhodli, že dáte přednost domácímu prostředí a pozvání pár přátel na společnou oslavu příchodu nového roku, už určitě dumáte nad tím, čím je pohostíte. Klasickými obloženými chlebíčky, nebo obloženými mísami? Jaké možnosti se vám nabízejí a které vám ušetří čas i práci? Pojďme se na to společně podívat.

Základní pomazánka na obložené chlebíčky

Výhoda studené kuchyně tkví v tom, že pokrmy takto připravené můžeme podávat po celý den, dají se připravit dopředu a odpadá nám přitom zdlouhavé vaření. Mezi nejoblíbenější řadíme určitě obložené chlebíčky, které většinou nechybějí při žádné oslavě a k Silvestru bezpochyby patří také.  Hodí se zároveň k pivu i k vínu. Chlebíčkovou veku – bílou nebo celozrnnou – obvykle mažeme buď jen rostlinným tukem, nebo si vyrobíme domácí sýrovou pomazánku na chlebíčky. K její přípravě potřebujeme asi 50 g másla či rostlinného tuku a 100 g roztíratelného taveného sýru bez příchuti a špetku soli. Vše v misce vymícháme do pěny. Někdy můžeme takto vyrobenou pomazánku ochutit například strouhaným  křenem nebo hořčicí. A dále už záleží na naší fantazii, čím dalším chlebíčky obložíme.

Čabajská pěna na chuťovky

Mezi stálice oslav zařadíme bezpochyby chuťovky. Praktické jednohubky vyrábíme z koleček rohlíku nebo bagety, které potřeme pomazánkou, případně přizdobíme zeleninou, ovocem. Vyzkoušejte náš tip – chuťovky s čabajskou pěnou, jejichž příprava vám příliš času nezabere. Pro výrobu čabajské pěny si připravte 80 g másla nebo rostlinného tuku, 50 g taveného sýra a 80 g čabajské klobásy. Tuk vyšlehejte s taveným sýrem do pěny a přidejte pomletou čabajku. Pak  nakrájejte rohlík na kolečka, na ně položte plátek čerstvé okurky nebo uvařeného vajíčka a na to navršte čabajskou pěnu.

Slané sýrové tyčinky z parmezánu

I milovníci slaných tyčinek a keksů se jistě na slavnostní silvestrovské tabuli budou shánět po něčem dobrého k snědku. Připravte jim vynikající tyčinky z parmezánu. Tento typický italský sýr žluté barvy se stane základní surovinou pro jejich výrobu. Kromě 200 g strouhaného parmezánu budete dále potřebovat 200 g hladké mouky, 200 g rostlinného tuku, sůl, žloutek na potření, mletou papriku. Nejprve vypracujte těsto ze sýru, mouky, tuku a špetky soli, které necháte v chladu chvíli odpočívat. Pak těsto vyválíte a rádýlkem vykrajujete tenké tyčinky, které potíráte rozšlehaným žloutkem a sypete červenou sladkou paprikou. Tyčinky přeneste na tukem vymazaný plech a ve vyhřáté troubě upečte.

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *