Obyčejná rozpustná káva se držela na vrcholu příliš dlouho. To vědělo latte, moccacino i cappuccino. Společně tohoto držáka sesadili z trůnu a slaví úspěch po celém světě. Jejich příprava ale není tak jednoduchá, jako připravit obyčejnou rozpustnou kávu. Dnes přijdeme na kloub tomu, jak připravit vynikající cappuccino.
Kávovar
Pokud máte doma pomocníka v podobě kávovaru, máte vyhráno. Půlku práce totiž udělá za vás. Ty lepší kávovary už přímo umožňují vytvořit dokonalou pěnu na cappuccino, takže kromě kvalitní smetany na cappuccino, zrnkové kávy a elektřiny nepotřebujete nic jiného. Tip: Pokud jste si zapomněla koupit smetanu do kávy, výborné cappuccino se dá udělat i z mléka. Musí být ale plnotučné, pěna je potom hutnější.
Na vlastní pěst
Bohužel vám zatím Ježíšek nenadělil kávovar a tak si musíte poradit sami. Budete potřebovat velkou skleničku, plnotučné mléko, moučkový cukr a tyčový mixér, nebo zpěňovač mléka. Nejprve si uvaříte kávu podle vašeho výběru. Poté do vámi zvolené skleničky, nebo vyššího hrníčku nalijete mléko a nasypete trochu moučkového cukru. Pomocí elektrického parťáka vytvoříte krásnou hustou pěnu, do které poté vlijete kávu.
Tip na závěr: Pokud se vám podařila hustá pěna, můžete si ji ozdobit obrázkem. Ten vytvoříte například z tekuté čokolády, nebo karamelu. Nic nechutná tak dobře, jako karamelové cappuccino.
0 komentáøù