Vůně whiskey na talíři

Jídlo

Lynne Tolley je praneteř Jacka Daniela, zakladatele palírny osobité americké whiskey. Mimo to navíc spravuje penzion a restauraci Miss Mary Bobo, kterou měl za svého života Jack tolik v oblibě. A protože má Lynne k whiskey, jídlu a vaření velmi blízko, prezentuje veřejnosti, jak si whiskey Jack Daniel’s vychutnat také tímto způsobem.

Je mnoho způsobů, jak si vychutnat whiskey Jack Daniel’s. Například jako součást pokrmů. Whiskey totiž může být velmi překvapivou a inspirující ingrediencí právě v kuchyni a neztratí nic ze své kvality a nezaměnitelné kouřové chuti.

Lynne Tolley, praneteř samotného Jacka Daniela, představuje již mnoho let veřejnosti, jakým způsobem s Jackem v kuchyni zacházet. Pokud jste vyznavači kulinářské magie a dobré kvalitní whiskey, jsou tyto recepty přímo pro vás. Nenechejte hrnce a vařečky dlouho čekat, zde máte návod, jak si začít Jacka vychutnávat novým způsobem. Recepty nejsou složité, ingredience jsou běžně k sehnání a výsledek chutná dokonale.

Hovězí hrudí s whiskey

Suroviny (na cca 10 porcí):
asi 1,5 až 2,5 kilogramu hovězího hrudí
1 středně velká cibule, nasekaná najemno
1/4 šálku Jack Daniel’s Whiskey
1/4 šálku sójové omáčky
1/4 šálku kečupu
1/4 šálku hnědého cukru
1/4 šálku jablečného octa
2 polévkové lžíce dijonské hořčice
1 polévková lžíce worcesteru
2 rozmačkané stroužky česneku
pepř na ochucení

Předehřejte si troubu na 150 stupňů Celsia. Hovězí hrudí položte na pekáč mastnější částí nahoru. Nasypte na maso cibuli a polijte ho marinádou z ostatních ingrediencí. Plech utěsněte alobalovou fólií. Pečte pomalu přibližně čtyři hodiny.

Maso před nakrájením nechte vychladnout, ideální je pečeni krájet až druhý den. Stejně tak výpek se doporučuje slít a vychladit. Lépe tak odstraníte přebytečný tuk. Při servírování můžete výpekem polévat maso na krajíčku bílého chleba nebo ho využít při podávání s bramborovými hranolky.

 

Foto: Jack Daniel´s

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Domů
  2. Jídlo
  3. Vůně whiskey na talíři