Tipy na grilování

Kvě 15, 2014 | Bydlení, Jídlo, Životní styl

Venku konečně panuje stabilnější teplé počasí, které nám umožňuje žít více venku. Zahrady a terasy ožívají, čerstvě posečené trávníky voní, zahradní nábytek je vytažen ze své zimní skrýše a leskne se čistotou. A také grily zažívají po dlouhých měsících svůj comeback. Začíná grilovací sezóna

 

Vybrali jsme pro vás pár zajímavých tipů na grilování. Jedná se o známé, oblíbené a osvědčené pokrmy. Před jejich přípravou je samozřejmě nutné oprášit a vyčistit gril třeba pomocí praktického kartáče.

 

Hamburger na grilu

Prvním naším tipem je klasický hamburger, který je především v posledních letech velmi populární a který při žádném grilování nemůže chybět. Nejlepší hamburger si uděláme sami doma z čerstvých surovin. Základem je samozřejmě co nejkvalitnější hovězí maso, které by mělo být najemno namleté. 

Náš tip: nekupujte maso ve velkém obchodě na tácku a s fólií, ale vyberte si v menším řeznictví sami kousek zadního hovězího, který vám na požádání a někdy i před vámi umelou. 

Maso není třeba nijak zvlášť ochucovat, aby se nepřebila jeho přirozená chuť, postačí jej osolit a ochutit čerstvě umletým pepřem. Vlhkou rukou pak vytvořte placičky zhruba ve velikosti dlaně, připravte si grilovací náčiní a z obou stran ogrilujte. 

Můžete použít také speciální grilovací plát, který zaručí rovnoměrné rozložení tepla a zkrátí dobu přípravy. Hamburger pak vložte do speciální sezamové bulky a dozdobte dle své chuti. Nejobvyklejšími a nejoblíbenějšími přísadami jsou kečup, hořčice, list zeleného salátu, plátek rajčete, sýr a pár koleček cibule. 

 

Špízy na grilu

Dalším takovým oblíbeným grilovaným pokrmem jsou špízy. Tady se iniciativě a chuti meze nekladou, lze použít mnoho zajímavých kombinací masa a zeleniny. K nejznámějším variacím patří kuřecí a vepřové maso, drůbeží játra, klobása, slanina, cibule, paprika a žampiony. Velikost kousků, pořadí a poměry těchto jednotlivých ingrediencí na špízu jsou čistě na vás. 

Můžete samozřejmě použít jednotlivé grilovací špízy, ale my vám pro zjednodušení práce a úsporu času doporučujeme praktickou grilovací vidlici 4 v 1.

A jako dokonalou přílohu ke všem grilovaným pokrmům doporučujeme báječnou grilovanou zeleninu. Vyzkoušejte např. směs zvanou ratatouille, pocházející z Francie, která se skládá především z lilku, cukety, červené cibule a rajčat a kterou si skvěle připravíte v praktickém grilovacím košíku.

 

 

Autorka: Jana Nováková

Zdroje fotografií: Magnet 3Pagen – zásilkový obchod pro celou domácnost

0 komentáøù

Pøidat komentáø

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *